Zapiekane awokado z jajkiem

Zapiekane awokado z jajkiem

Moja propozycja na dziś to połączenie awokado z jajkiem, w oryginalnej odsłonie. Posiłek smakuje rewelacyjnie i naprawdę nie jest skomplikowany. Sami sprawdźcie!

Powodzenia i życzę smacznego!

Składniki:

  • ½ awokado
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki tartego parmezanu
  • ½ łyżeczki posiekanego szczypiorku
  • szczypta nasion czarnuszki
  • sól i pieprz do smaku

 Sposób przygotowania:

  1. Przepołów awokado, wyjmij pestkę. W miejsce pestki wbij jajko (możesz powiększyć miejsce po pestce). Możesz również roztrzepać jajko i wlać do awokado.
  2. Posyp nasionami czarnuszki, tartym serem oraz posiekanym szczypiorkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Do naczynia żaroodpornego włóż faszerowane awokado.
  4. Piecz około 15 minut w 200 stopniach.
  5. Możesz podawać z pieczywem.

Zobacz podobne:

Brownie

Brownie

Brownie Co powiecie na brownie w niecodziennej odsłonie ➡ bez pieczenia? Nie będzie to niskokaloryczna przekąska, dlatego jedźcie z rozsądkiem. Składniki: 300 g suszonych daktyli bez pestek 180 g zmielonych orzechów laskowych 120 g orzechów (w zależności od...

Owsianka z migdałami

Owsianka z migdałami

Owsianka z migdałami Owsianka kiwi - banan - migdały to idealna propozycja na śniadanie. Składniki: 250 ml mleka 1,5% / mleka roślinnego 4 łyżki płatków owsianych 4-5 migdałów 1 kiwi 1 banan opcjonalnie miarka odżywki białkowej   Sposób przygotowania: Gotujemy 4...

Owsianka z wiórkami kokosowymi

Owsianka z wiórkami kokosowymi

Owsianka z wiórkami kokosowymi Owsianka winogron-banan-wiórki kokosowe to idealna propozycja na śniadanie. Składniki: 250 ml mleka 1,5% / mleka roślinnego 4 łyżki płatków owsianych łyżka wiórków kokosowych garść winogron 1 banan opcjonalnie miarka odżywki białkowej...