Pasta z makreli

Pasta z makreli

Często jadasz ryby? Są bogatym źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny omega-3, wpływają pozytywnie na Nasze zdrowie – są niezbędne dla prawidłowej funkcji serca, oczu, mózgu. Przygotowałem dla Was prosty i szybki przepis na pastę z makreli, która ze świeżym pieczywem smakuje rewelacyjnie.

Powodzenia i życzę smacznego!

Składniki:

  • makrela wędzona 50 g
  • serek Almette śmietankowy 20 g
  • ogórek kiszony, lub świeży ½ sztuki
  • cebula ¼ sztuki
  • dynia, pestki łuskane 5 g
  • oregano, suszone pół łyżeczki
  • tymianek, suszony pół łyżeczki
  • pieprz czarny do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Obieramy makrelę z ości. Kroimy cebulę oraz ogórka w drobną kosteczkę.
  2. Do naczynia wrzucamy obraną makrelę, cebulę i ogórka. Dodajemy serek Almette i mieszamy, aby wszystkie składniki ładnie się połączyły.
  3. Na koniec dodajemy zioła i posypujemy pestkami dyni.
  4. Przyprawiamy do smaku.

Zobacz podobne:

Brownie

Brownie

Brownie Co powiecie na brownie w niecodziennej odsłonie ➡ bez pieczenia? Nie będzie to niskokaloryczna przekąska, dlatego jedźcie z rozsądkiem. Składniki: 300 g suszonych daktyli bez pestek 180 g zmielonych orzechów laskowych 120 g orzechów (w zależności od...

Owsianka z migdałami

Owsianka z migdałami

Owsianka z migdałami Owsianka kiwi - banan - migdały to idealna propozycja na śniadanie. Składniki: 250 ml mleka 1,5% / mleka roślinnego 4 łyżki płatków owsianych 4-5 migdałów 1 kiwi 1 banan opcjonalnie miarka odżywki białkowej   Sposób przygotowania: Gotujemy 4...

Owsianka z wiórkami kokosowymi

Owsianka z wiórkami kokosowymi

Owsianka z wiórkami kokosowymi Owsianka winogron-banan-wiórki kokosowe to idealna propozycja na śniadanie. Składniki: 250 ml mleka 1,5% / mleka roślinnego 4 łyżki płatków owsianych łyżka wiórków kokosowych garść winogron 1 banan opcjonalnie miarka odżywki białkowej...