Malinowy shake jaglany
Wiosna coraz bliżej, słońca coraz więcej. Każdy z nas, z niecierpliwością czeka na pierwsze owoce sezonowe. U mnie dziś shake malinowy, pełen właściwości antyoksydacyjnych i przeciwzapalnych. Możecie użyć także innych owoców – rozwiązań jest wiele.
Powodzenia i życzę smacznego!
Składniki:
- 1 szklana mleka roślinnego, najlepiej migdałowego
- 30 g kaszy jaglanej
- 0,5 szklanki malin
- 6-8 sztuk daktyli
- 1 łyżka tahiny
- ¼ łyżeczki cynamonu
- szczypta imbiru
Sposób przygotowania:
- Daktyle zalać gorącą wodą i odstawić na kilkanaście minut.
- Kaszę jaglaną gotować na mały ogniu pod przykryciem do miękkości.
- Wszystkie składniki zblendować, stopniowo dodając mleko, aby nasz shake uzyskał gładką, kremową konsystencję.