Makaron z orzechami
Lubicie czasem poeksperymentować w kuchni? Ja tak, dlatego dziś przygotowałem dla Was coś zupełnie innego, ale jak zawsze zdrowego i pysznego.
Powodzenia i życzę smacznego!
Składniki:
- 80 g makaronu pszennego (u mnie tagliatelle)
- 15 g orzechów włoskich
- 15 g orzechów brazylijskich
- 2 ząbki czosnku
- 1 ½ łyżeczki oregano
- 8 g rodzynek
- ½ łyżki oliwy z oliwek
- ½ łyżki startego parmezanu
Sposób przygotowania:
- Makaron gotujemy, odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
- Orzechy, czosnek, oregano wrzucamy do naczynia blendera i miksujemy.
- Na patelni rozgrzewamy ½ łyżkę oliwy z oliwek i dodajemy zmiksowane orzechy. Smażymy około 2 minut. Następnie dodajemy rodzynki.
- Ugotowany makaron wrzucamy na patelnię, mieszamy.
- Wykładamy na talerz i posypujemy startym parmezanem.