Makaron z orzechami

Makaron z orzechami

Lubicie czasem poeksperymentować w kuchni? Ja tak, dlatego dziś przygotowałem dla Was coś zupełnie innego, ale jak zawsze zdrowego i pysznego.

Powodzenia i życzę smacznego!

Składniki:

  • 80 g makaronu pszennego (u mnie tagliatelle)
  • 15 g orzechów włoskich
  • 15 g orzechów brazylijskich
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 ½ łyżeczki oregano
  • 8 g rodzynek
  • ½ łyżki oliwy z oliwek
  • ½ łyżki startego parmezanu

Sposób przygotowania:

  1. Makaron gotujemy, odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
  2. Orzechy, czosnek, oregano wrzucamy do naczynia blendera i miksujemy.
  3. Na patelni rozgrzewamy ½ łyżkę oliwy z oliwek i dodajemy zmiksowane orzechy. Smażymy około 2 minut. Następnie dodajemy rodzynki.
  4. Ugotowany makaron wrzucamy na patelnię, mieszamy.
  5. Wykładamy na talerz i posypujemy startym parmezanem.

Zobacz podobne:

Brownie

Brownie

Brownie Co powiecie na brownie w niecodziennej odsłonie ➡ bez pieczenia? Nie będzie to niskokaloryczna przekąska, dlatego jedźcie z rozsądkiem. Składniki: 300 g suszonych daktyli bez pestek 180 g zmielonych orzechów laskowych 120 g orzechów (w zależności od...

Owsianka z migdałami

Owsianka z migdałami

Owsianka z migdałami Owsianka kiwi - banan - migdały to idealna propozycja na śniadanie. Składniki: 250 ml mleka 1,5% / mleka roślinnego 4 łyżki płatków owsianych 4-5 migdałów 1 kiwi 1 banan opcjonalnie miarka odżywki białkowej   Sposób przygotowania: Gotujemy 4...

Owsianka z wiórkami kokosowymi

Owsianka z wiórkami kokosowymi

Owsianka z wiórkami kokosowymi Owsianka winogron-banan-wiórki kokosowe to idealna propozycja na śniadanie. Składniki: 250 ml mleka 1,5% / mleka roślinnego 4 łyżki płatków owsianych łyżka wiórków kokosowych garść winogron 1 banan opcjonalnie miarka odżywki białkowej...