Kanapki z jajkiem sadzonym i awokado
Dziś chciałbym Wam zaproponować rewelacyjne kanapki w ciekawej odsłonie. Smaczne i pożywne, u mnie najlepiej sprawdzają się na kolację, ale równie dobrze możemy przyrządzić je na śniadanie. Kanapki wyglądają wspaniale i na pewno zapewnią nam solidną dawkę energii.
Powodzenia i życzę smacznego!
Składniki:
- 2 kromki chleba żytniego
- 2 jajka
- ½ awokado
- 2 liście sałaty zielonej
- szczypiorek
- świeży koperek
- ½ łyżeczki nasion czarnuszki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
- Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, wbijamy jajka i smażymy je do momentu ścięcia białka.
- Na kromki chleba układamy liście sałaty oraz pokrojone awokado. Następnie kładziemy jajka sadzone. Na wierzch posypujemy pokrojonym szczypiorkiem, koperkiem oraz nasionami czarnuszki.
- Możemy doprawić solą i pieprzem do smaku.