Zapiekane awokado z jajkiem
Moja propozycja na dziś to połączenie awokado z jajkiem, w oryginalnej odsłonie. Posiłek smakuje rewelacyjnie i naprawdę nie jest skomplikowany. Sami sprawdźcie!
Powodzenia i życzę smacznego!
Składniki:
- ½ awokado
- 1 jajko
- ½ łyżeczki tartego parmezanu
- ½ łyżeczki posiekanego szczypiorku
- szczypta nasion czarnuszki
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
- Przepołów awokado, wyjmij pestkę. W miejsce pestki wbij jajko (możesz powiększyć miejsce po pestce). Możesz również roztrzepać jajko i wlać do awokado.
- Posyp nasionami czarnuszki, tartym serem oraz posiekanym szczypiorkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Do naczynia żaroodpornego włóż faszerowane awokado.
- Piecz około 15 minut w 200 stopniach.
- Możesz podawać z pieczywem.